Úvodní stránka


Reportáž.


5. Stravování.                                                                                  16.2.2004

Stravujeme se v podnikové jídelně. Zmíním se krátce o jídelním sortiment. Strava obsahuje mnoho položek, zejména zeleninu, často smíchané s kousky masa. Nechybí každodenní rýže, piškotové zákusky, zeleninová polévka. Často jsou výdobytky moře, jako krevety, škeble, mušle s rozličným obsahem. Specialita bývá chobotnice, rejnok, sépie a krab. Posledně jmenované jsme měli, ale jen v restauraci. Nechybí ani různé druhy hmyzu, jako larvy bource morušového, kobylky a červi rozličných tvarů. Také jsme měli žáby v těstíčku. Dá se říci, že Číňani sní vše na co příjdou, co se hýbe. Umí to ale velice chutně upravit. Při jejich počtu se tomu nemůžeme divit. Nejčastější skupina byly ryby. Byli jsme blízko moře a tím to asi bylo dané. Jí se hůlkami, polévka malou lžící. Obvykle u kulatého stolu, uprostřed skleněný, rotační podnos. Každý má malou misku, kde ukládá zbytky. Pije se zelený čaj bez cukru. Neustále je obsluhou doléván. Pivo se také dolévá do malých sklenic a to až po okraj.

Snídaně

 

Kolegové

Na obědě.

 

Oběd.

Podniková jídelna.

Krabi.

 

Večeře v restauraci.

 

Hostina na uvítanou.

 

Kdybychom to nesnědli, mohlo z toho být hedvábí.

 

 

Výdobytky z moře.

 

Takto se v restauraci jídlo vybírá.

 

To co ještě plave se vybírá zde.

 

Další vitrína s jídlem.

 

Hvězdný strop v restauraci.

 

Jezírka i živé stromy v restauraci.

 

Pokladna v restauraci.

 

Tak to vypadá z venku.

 

Chobotnice po čínsku.

 

Škeblí polévka.