Reportáž.
5. Stravování.
16.2.2004
Stravujeme se v podnikové jídelně. Zmíním
se krátce o jídelním sortiment. Strava obsahuje mnoho položek, zejména
zeleninu, často smíchané s kousky masa. Nechybí každodenní rýže, piškotové
zákusky, zeleninová polévka. Často jsou výdobytky moře, jako krevety, škeble,
mušle s rozličným obsahem. Specialita bývá chobotnice, rejnok, sépie
a krab. Posledně jmenované jsme měli, ale jen v restauraci. Nechybí ani
různé druhy hmyzu, jako larvy bource morušového, kobylky a červi rozličných
tvarů. Také jsme měli žáby v těstíčku. Dá se říci, že Číňani
sní vše na co příjdou, co se hýbe. Umí to ale velice chutně upravit. Při
jejich počtu se tomu nemůžeme divit. Nejčastější skupina byly ryby. Byli
jsme blízko moře a tím to asi bylo dané. Jí se hůlkami, polévka malou lžící.
Obvykle u kulatého stolu, uprostřed skleněný, rotační podnos. Každý má
malou misku, kde ukládá zbytky. Pije se zelený čaj bez cukru. Neustále je
obsluhou doléván. Pivo se také dolévá do malých sklenic a to až po okraj.
Snídaně
Kolegové
Na obědě.
Oběd.
Podniková jídelna.
Krabi.
Večeře v restauraci.
Hostina na uvítanou.
Kdybychom to nesnědli, mohlo z toho být hedvábí.
Výdobytky z moře.
Takto se v restauraci jídlo vybírá.
To co ještě plave se vybírá zde.
Další vitrína s jídlem.
Hvězdný strop v restauraci.
Jezírka i živé stromy v restauraci.
Pokladna v restauraci.
Tak to vypadá z venku.
Chobotnice po čínsku.
Škeblí polévka.